Meehelptip: bestrooi de maaltijd met zonnebloempitten. Kun jij hier een hartje of een sterretje van maken?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Aardappelen
175 gram
Sperziebonen
1.5 el
Labne
10 gram
Zonnebloempitten
1 stuk(s)
Heekfilet met huid
35 gram
Rucolamelange
1 el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Wittewijnazijn
1 tl
Honing
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de aardappelen (melody) grondig en snijd in parten. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie en zout. Bak 30 - 35 minuten in de oven.
Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook hierin de sperziebonen in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Bewaar apart.
Maak een yoghurtsaus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, mosterd, peper en zout.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de heekfilet 2 - 3 minuten aan elke kant. Bestrooi met peper en zout.
Meng in de saladekom de sperziebonen met de jonge bladsla. Verdeel de zonnebloempitten en de helft van de yoghurtsaus erover.
Verdeel de salade over de borden. Serveer met de aardappelen, heekfilet en overige yoghurtsaus.