HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPaddenstoelenrisotto Van Orzo Met Heekfilet Als Extra
topBanner
Paddenstoelenrisotto van orzo met heekfilet als extra

Paddenstoelenrisotto van orzo met heekfilet als extra

met kruidenkaasblokjes en basilicum

Vis als extra
Lees meer

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Allergenen :Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Kleine rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

4 stuk(s)

Bosui

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

350 gram

Gemengde paddenstoelen

2 stuk(s)

Heekfilet met huid

(BevatVis)

75 gram

Kruidenkaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3207 kJ
Energie (kcal)766 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels8 g
Eiwitten50 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de kleine rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein en snijd de bosui in ringen.

2

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in pan met deksel en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur, zonder olie, en rooster de pompoenpitten tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 - 6 minuten op middelhoog vuur.

5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de heekfilet 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over de borden en leg de heekfilet erop. Verdeel de rucola over de borden, bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.