HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLasagne Met Rundergehakt Als Extra
topBanner
Lasagne met rundergehakt als extra

Lasagne met rundergehakt als extra

met courgette en spinazie

Vlees als extra
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

240 gram

Rundergehakt

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse oregano

200 gram

Spinazie

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

3

Verse lasagnebladen

(BevatGlutenbevattende granen, Ei)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3851 kJ
Energie (kcal)921 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels6 g
Eiwitten55 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Bakpapier
Wok of hapjespan
Pan
Garde
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van maximaal een 1/2 cm dik. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 10 minuten in de oven.

2

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt, zonder olie, in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Snipper de ui fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Breng ruim water aan de kook in een pan om de lasagnebladen in te blancheren.

3

Smelt 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde pan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met peper.

4

Voeg de oregano en spinazie toe aan de saus en laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ deel van de Italiaanse kaas en peper en zout toe. Vet de ovenschaal in met roomboter of olijfolie. Snijd de lasagnebladen bij zodat ze in jouw ovenschaal passen. Blancheer de lasagnebladen in de pan met deksel 1 minuut. Giet af en spoel af met koud water. Schenk een laagje saus in de ovenschaal.

5

Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen, bedek met een laagje gehakt en eindig met een laagje saus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus over voor de bovenkant. Let op! Je gebruikt niet veel saus per laag, omdat je met verse bladen werkt.

6

Dek de lasagne af met een laagje saus en bestrooi met de overige Italiaanse kaas. Bak de lasagne 25 - 35 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.