De vegetarische kaasschnitzel is zacht vanbinnen en knapperig vanbuiten - de perfecte vleesvervanger bij dit smaakvolle gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Vegetarische kaasschnitzel
1 stuk(s)
Witlof
½ stuk(s)
Peer
25 gram
Mayonaise
(Bevat: Mosterd, Ei)
¼ stuk(s)
Citroen
20 gram
Veldsla
5 gram
Verse krulpeterselie
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
¼ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de krulpeterselie grof. Snijd het witlof en de peer in dunne reepjes en meng ze in een saladekom.
Pers de citroen uit. Meng per persoon: 1 el mayonaise, 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el citroensap met het witlof en de peer. Voeg de helft van de krulpeterselie toe aan de witlofsalade. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit, wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de vegetarische kaasschnitzel in 2 minuten per kant rondom bruin (zie Tip).
Tip: Wanneer je de kaasschnitzel te lang bakt, kunnen de onder- en bovenkant van elkaar los raken. Laat de schnitzel dus niet te lang in de hete pan liggen. Is de kaas nog niet helemaal zacht? Dek de koekenpan dan af met een deksel en bak nog 1 minuut zodat de kaas smelt.
Verdeel de veldsla over de borden en schep de witlofsalade erop. Schep de gebakken aardappelen erbij en leg op elk bord 1 kaasschnitzel. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met de overige mayonaise.