De vegetarische kaasschnitzel is zacht vanbinnen en knapperig vanbuiten - de perfecte vleesvervanger bij dit smaakvolle gerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
1 piece
Veggie cheese schnitzel
1 piece
Endive
½ piece
Pear
25 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
¼ piece
Lemon
20 g
Lamb's lettuce
5 g
Fresh curly parsley
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
¼ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de krulpeterselie grof. Snijd het witlof en de peer in dunne reepjes en meng ze in een saladekom.
Pers de citroen uit. Meng per persoon: 1 el mayonaise, 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el citroensap met het witlof en de peer. Voeg de helft van de krulpeterselie toe aan de witlofsalade. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit, wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de vegetarische kaasschnitzel in 2 minuten per kant rondom bruin (zie Tip).
Tip: Wanneer je de kaasschnitzel te lang bakt, kunnen de onder- en bovenkant van elkaar los raken. Laat de schnitzel dus niet te lang in de hete pan liggen. Is de kaas nog niet helemaal zacht? Dek de koekenpan dan af met een deksel en bak nog 1 minuut zodat de kaas smelt.
Verdeel de veldsla over de borden en schep de witlofsalade erop. Schep de gebakken aardappelen erbij en leg op elk bord 1 kaasschnitzel. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met de overige mayonaise.