
Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar
met frisse salade van mais en tomaat
Door deze tostada's waan je je even in Latijns-Amerika! De tostada is een geroosterde of gefrituurde tortilla en vormt de basis van je gerecht.
Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
½ stuk(s)
Tomaat
70 gram
Mais in blik
⅓ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
100 gram
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
100 gram
Passata
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
40 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Limoen
30 gram
Veldsla
Zelf toevoegen
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Bakplaat met bakpapier
•Koekenpan
•Saladekom
Instructies

1
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de tomaat in blokjes.
- Giet de mais af.
Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

2
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg 1 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 1 minuut.
- Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los.
- Voeg de passata, de helft van de mais en de helft van de gesneden tomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen.
- Verspreid ondertussen de tortilla's over een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.

3
- Verdeel de tomatensaus met kipgehakt over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar.
- Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt.
- Snijd ondertussen de limoen in partjes.

4
- Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 limoenpartje, peper en zout.
- Meng de veldsla en de overige mais en tomaat door de dressing.
- Serveer de tostada's met de overige limoenpartjes en de salade.