Skip to main content
Sticky kalkoen met goedgevulde groentesoep

Sticky kalkoen met goedgevulde groentesoep

met geroosterde-paprikasaus, yoghurt en bieslook

Wil je voorkomen dat bieslook bij het snijden door de keuken vliegt? Houd de bieslook dan met één hand in een strakke bundel tegen de snijplank. Met de andere hand hak je het fijn met je mes. Dit zorgt ook voor gelijke stukken.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kalkoenfilet

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Paprika

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

1.5 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Laurierblad

1 stuk(s)

Wortel

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

40 gram

Geroosterde-paprikasaus

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

[Zoutarme] ketjap manis

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

Energie (kJ)2547 kJ
Energie (kcal)609 kcal
Vetten22.6 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten62.1 g
waarvan suikers24.1 g
Vezels14.3 g
Eiwitten33.8 g
Zout1.7 g
Potassium1463.4 mg
Calcium63.8 mg
Iron1.5 mg
Soeppan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Kleine kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de paprika in reepjes en de wortel in halve maantjes.
  • Verhit een klontje roomboter in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, wortel en de helft van de paprika 3 minuten. Breng op smaak met zout.
Aardappelen snijden
2
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd de aardappelen in grove stukken.
  • Voeg het laurierblad en de helft van het paprikapoeder toe aan de soeppan en bak nog 1 minuut.
  • Blus af met de witte balsamicoazijn en voeg de aardappelen en de bouillon toe.
  • Dek de pan af en kook 12 - 15 minuten.
Kalkoen bakken
3
  • Dep de kalkoen droog en bestrijk met het overige paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalkoen en de overige paprika 10 - 12 minuten, of tot de kalkoen gaar is.
  • Roer, wanneer de kalkoen klaar is, de honing erdoor. Haal de kalkoen uit de pan en snijd in reepjes.
Mengen
4
  • Snijd ondertussen de bieslook fijn en houd apart.
  • Meng in een kleine kom de wittewijnazijn met de yoghurt.
  • Haal de soep van het vuur, haal het laurierblad eruit en gooi het laurierblad weg.
Soep afmaken
5
  • Voeg de geroosterde-paprikasaus en ketjap toe.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Voeg een scheutje water toe als de soep te dik is.
Serveren
6
  • Serveer de soep in kommen.
  • Verdeel alles erbovenop.
  • Besprenkel met de yoghurt en garneer met de bieslook.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders