Vandaag staan er kipdrumsticks op het menu. Je geeft er een unieke draai aan door ze op smaak te brengen met Afrikaanse kruiden. Dat wordt genieten voor iedereen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Paprika
75 gram
Volkoren couscous
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine)
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
(Kan bevatten: Selderij)
40 gram
Labne
(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))
5 gram
Gemberpuree
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Kipdrumsticks met baharat-marinade
200 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Olijfolie
1.5 el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
¼ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Maak twee inkepingen in de kipdrumsticks en snijd daarbij tot op het bot. Voeg de kipdrumsticks toe aan een kom, besprenkel met olijfolie en meng goed, zodat de kip rondom bedekt is.
Verhit de roomboter in een grote hapjespan op hoog vuur. Bak de kipdrumsticks in 5 - 7 minuten rondom bruin. Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel dunne halve plakken en de paprika in repen.
Verlaag het vuur en voeg de groenten, gemberpuree, knoflook en overige Afrikaanse kruidenmix toe. Voeg 25 ml bouillon per persoon toe. Laat, afgedekt, 20 - 25 minuten garen, of tot de groenten gaar zijn en het kippenvlees niet meer roze is vanbinnen. Keer de kip regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een grote kom de couscous met de honing, extra vierge olijfolie, overige bouillon en overige Afrikaanse kruidenmix (zie Tip). Laat, afgedekt, minimaal 10 minuten staan.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle couscous, maar gebruik 2/3. De overige couscous kun je in de koelkast bewaren voor een andere keer.
Snijd de verse kruiden fijn. Maak in een kleine kom de labne met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Meng de andere helft van de verse kruiden door de couscous.
Haal de kipdrumsticks uit de pan. Roer de couscous door de groenten. Verdeel de couscous over de borden en leg de kipdrumsticks erop. Serveer met de labnesaus.