Rigatoni al forno met mozzarella en Parmigiano Reggiano
Rigatoni al forno met mozzarella en Parmigiano Reggiano

Rigatoni al forno met mozzarella en Parmigiano Reggiano

met linzen en wortel

De naam rigatoni komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent. In dit recept bereid je deze 'al forno', wat Italiaans is voor 'uit de oven'!

Tags:
Veggie
•Extra Veggies
•Family
Allergens:
Wheat
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ pack

Lentils

½ piece

Carrot

½ piece

Onion

90 g

Rigatoni

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

½

Tomato paste

200 g

Passata

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olive oil

50 milliliters

Water for the sauce

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3170 kJ
Calories758 kcal
Fat20.2 g
Saturated Fat10.8 g
Carbohydrate101.6 g
Sugar24.6 g
Dietary Fiber16 g
Protein35 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Colander
•Oven Dish
•Casserole with Lid
•Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in blokjes van maximaal 1 cm. 
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en weeg 75 g per persoon af.

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij het behoud van een gezonde bloeddruk.

Pasta koken
2
  • Kook de pasta 10 - 13 minuten (zie Tip). Giet af, stort in een ovenschaal en laat uitstomen.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 1 minuut.
  • Voeg de wortel en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. 

Tip: De pasta hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, deze gaart nog verder in de oven.

Saus bereiden
3
  • Voeg de passata, de Siciliaanse kruiden en per persoon: 50 ml water en 1/4 groentebouillonblokje toe.
  • Draai het vuur laag en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten stoven (zie Tip).
  • Voeg in de laatste 2 minuten de linzen toe en kook mee. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je iets langer de tijd? Laat het geheel langer sudderen zodat de saus nog meer smaak krijgt. Voeg eventueel meer water toe als de saus snel indikt.

Serveren
4
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano en mozzarella met een grove rasp.
  • Giet de tomatensaus over de pasta in de ovenschaal. Voeg de helft van beide kazen toe en meng goed door.
  • Bestrooi met de overige kaas en bak 10 minuten in de oven. 
  • Verdeel de pasta over de borden.