De naam rigatoni komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent. In dit recept bereid je deze 'al forno', wat Italiaans is voor 'uit de oven'!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ pack
Lentils
½ piece
Carrot
½ piece
Onion
90 g
Rigatoni
(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)
½
Tomato paste
200 g
Passata
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains Milk)
½ piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
1 piece
Garlic
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
¼ tablespoon
Olive oil
50 milliliters
Water for the sauce
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij het behoud van een gezonde bloeddruk.
Tip: De pasta hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, deze gaart nog verder in de oven.
Tip: Heb je iets langer de tijd? Laat het geheel langer sudderen zodat de saus nog meer smaak krijgt. Voeg eventueel meer water toe als de saus snel indikt.