Platbroodpizza met kip en puntpaprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza met kip en puntpaprika

Platbroodpizza met kip en puntpaprika

met rucolasalade met basilicum-balsamicodressing

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Libanees platbrood

(Bevat Tarwe)

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

20 gram

Rucola

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3546 kJ
Energie (kcal)848 kcal
Vetten33.9 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten93.3 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels7.2 g
Eiwitten38.3 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 5 - 7 minuten, of tot deze gaar is.
Saus maken
2
  • Leg het platbrood op een met bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
  • Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en paprika 3 - 4 minuten.
  • Voeg de passata, Italiaanse kruiden en suiker toe en laat 1 - 2 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Pizza's afmaken
3
  • Verdeel het passatamengsel over het platbrood.
  • Beleg met de kip en strooi de geraspte kaas erover.
  • Bak de platbroodpizza's 4 - 5 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de balsamicoazijn met de basilicumcrème.
  • Snijd de tomaat in partjes en voeg toe aan de saladekom. Voeg de rucola toe en meng goed met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de pizza met de salade ernaast.