Skip to main content
Zoete sesamnoedels met gebakken ei
Zoete sesamnoedels met gebakken ei

Zoete sesamnoedels met gebakken ei

met gefrituurde uitjes, koriander en roerbakgroenten

3.7
(418)

Eieren zijn een veelzijdige topping in veel Aziatische noedelgerechten: ze kunnen gepocheerd, gebakken of zachtgekookt worden geserveerd. Ze zorgen zeker voor een meer voedzaam en compleet gerecht!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Ei
Sesamzaad
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

200 gram

Roerbakmix met champignons

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

25 gram

Tahin

(Bevat: Sesamzaad)

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Tarwe, Soja)

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3259 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten41.1 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten73.5 g
waarvan suikers23 g
Vezels13.2 g
Eiwitten25.6 g
Zout3.1 g
Potassium30 mg
Calcium5.6 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de groentemix 4 - 6 minuten.
Noedels koken
2
  • Kook de noedels in 3 - 4 minuten beetgaar.
  • Houd 50 ml kookvocht per persoon apart, giet vervolgens af en voeg de noedels terug toe aan de pan.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ei.
Afmaken
3
  • Snijd de limoen in vieren.
  • Meng in een kleine kom de tahin met de zoete Aziatische saus, de honing en de sojasaus.
  • Pers 1/4 limoen per persoon uit boven de kom en voeg sambal naar smaak toe.
  • Roer het tahinmengsel en het kookvocht door de noedels. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de koriander grof.
  • Serveer de noedels op borden. Leg de groenten en het ei erbovenop.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes en de koriander.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders