Romige mafaldine met spekreepjes-pankotopping
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige mafaldine met spekreepjes-pankotopping

Romige mafaldine met spekreepjes-pankotopping

met Parmigiano Reggiano, prei, champignons en citroen

Citroenen voegen niet alleen een frisse toets en kleur aan je gerecht toe, maar dragen ook bij aan het ondersteunen van je spijsvertering!

Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

50 gram

Spekreepjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Champignon-roerbakmix

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Citroen

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3631 kJ
Energie (kcal)868 kcal
Vetten42.1 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten88.9 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels10.5 g
Eiwitten29.5 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

•Pan
•Koekenpan
•Hapjespan

Instructies

Mafaldine koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven.
  • Kook de mafaldine 7 - 9 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet de pasta af en laat uitstomen. 
Groenten bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook met de groentemix 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de spekjes en de panko tot de spekjes gaar zijn en de panko goudbruin is.
Saus maken
3
  • Snijd de citroen in 6 partjes en rasp de Parmigiano Reggiano.
  • Blus de groenten af met het sap van 1 citroenpartje per persoon.
  • Roer de room en de helft van de Parmigiano Reggiano door de groenten. Laat zachtjes sudderen tot de mafaldine klaar is.
Serveren
4
  • Voeg de mafaldine toe aan de saus en meng goed. Voeg wat van het bewaarde kookvocht toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de mafaldine op diepe borden. Garneer met de spek-pankotopping en de overige Parmigiano Reggiano.
  • Serveer met de overige citroenpartjes.