Kipfilet op romige citroenrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet op romige citroenrijst

Kipfilet op romige citroenrijst

met aglio e olio, cherrytomaten en courgette

Courgettes zijn eigenlijk vruchten, maar worden vaak als groenten behandeld. Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan vitamine C en vezels, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor diverse maaltijden!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

25 gram

Gesneden ui

½ stuk(s)

Courgette

65 gram

Rode cherrytomaten

⅓ stuk(s)

Citroen

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Aglio e olio

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

175 ml

Water

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3447 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten41.1 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten75.3 g
waarvan suikers11 g
Vezels6.9 g
Eiwitten33 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1
  • Voeg de kookroom en het water toe aan een pan. 
  • Breng aan de kook, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de rijst in 10 - 12 minuten gaar.
  • Giet af indien nodig en houd apart.
Groenten bakken
2
  • Snijd ondertussen de courgette in staafjes van 5 cm dik. Halveer de cherrytomaten.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de courgette, cherrytomaten en de Siciliaanse kruidenmix 5 - 7 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bak de aglio e olio de laatste 3 minuten mee met de groenten als je niet van rauwe knoflook houdt.

Kip bakken
3
  • Snijd elke kipfilet in reepjes.
  • Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip en ui 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rasp ondertussen de citroen met een fijne rasp en snijd in 6 partjes.
  • Knijp 1 citroenpartje per persoon uit boven de rijst en voeg de citroenrasp naar smaak toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en leg de kip en groenten erbovenop.
  • Besprenkel met de aglio e olio (let op: pittig! Gebruik naar smaak). 
  • Serveer de overige citroenpartjes ernaast.