Het Hollandse varkensvlees in de HelloFresh Box heeft het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees. De varkenskotelet is afkomstig van het Piétranras. Doordat varkensvlees van zichzelf al redelijk droog is, is het belangrijk dat je de varkenskotelet niet te lang bakt!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Rode paprika
½ tl
Gedroogde oregano
85 gram
Volkoren couscous
120 gram
Varkenskotelet
37.5 gram
Geitenkaas, geraspt
175 ml
Runderbouillon
1 el
Olijfolie
¼ el
Roomboter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon.
Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaten doormidden en de paprika klein.
Meng de cherrytomaten, rode paprika, oregano, de helft van de rode ui en de helft van de knoflook met de helft van de olijfolie, peper en zout in een ovenschaal . Bak de groenten 15 - 20 minuten in de oven of tot deze naar wens gaar zijn.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een pan met deksel en bak de overige rode ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de couscous toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe, zet het vuur uit en laat de couscous afgedekt wellen.
Verhit, als de groenten bijna gaar zijn, de roomboter in een koekenpan en bak de varkenskotelet 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Laat de varkenskotelet daarna 1 minuut rusten.
Haal de groenten uit de oven en meng de couscous en het grootste deel van de geitenkaas met de groenten in de ovenschaal. Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra olijfolie.
Verdeel de couscous over de borden en garneer met de achtergehouden geitenkaas. Serveer met de varkenskotelet.
Tip! Dit gerecht is relatief calorierijk. Let je op jouw calorie-inname? Verwijder dan het stukje vet langs de randen van het vlees. Laat dit randje er tijdens het bakken wel aan, dit geeft namelijk veel smaak aan het vlees.