topBanner
Lasagne met provolone en pijnboompitten

Lasagne met provolone en pijnboompitten

Een gerecht vol groenten met een bijzondere Italiaanse kaas

Lees meer

Provolone, afkomstig uit de Po-vlakte in Noord-Italië, is gemaakt van koemelk. Deze smaakvolle kaas heeft minimaal dertig dagen gerijpt en wordt traditiegetrouw aan koorden ‘uitgehangen’. De korst, gemaakt van wax, heeft onze kaasboer weggesneden,zodat je de kaas heel gemakkelijk kunt toevoegen aan de lasagne.

Labels:Pittig
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

15 gram

Pijnboompitten

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Courgette

300 gram

Champignons

200 gram

Spinazie

800 gram

Passata

2 tl

Gedroogde oregano

250 gram

Verse lasagnebladen

(BevatGlutenbevattende granen, Ei)

75 gram

Provolonevlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3100.344 kJ
Energie (kcal)741 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikersnull.0 g
Vezels12 g
Eiwitten36 g
Zoutnull.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Grote pan
Mes
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in dunne, halve plakken. Snijd ook de champignons in plakken.

4

Verhit de roomboter in de wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de champignons en courgette toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Scheur ondertussen de spinazie klein. Voeg de spinazie bij de groenten en laat deze slinken. Voeg de tomatenpassata en oregano toe en verhit nog 1 – 2 minuten of tot de saus net kookt.

6

Vet een ovenschaal in met roomboter of olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

7

Rasp de provolone. Eindig de lasagne met een laagje saus, provolone, pijnboompitten en versgemalen peper.

8

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden en garneer naar wens met een scheutje extra vierge olijfolie

Tip! Zorg dat de sauslagen tussen de bladen heel dun zijn. Zo wordt de lasagne het meest compact en smaakvol! De lasagnebladen mogen gerust een beetje over elkaar heen liggen.