Pasta pesto met zalmfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta pesto met zalmfilet

Pasta pesto met zalmfilet

met extra portie courgette, tomaat en gele cherrytomaten

.

Allergenen :
Gluten
•Vis
•Melk (inclusief lactose)
•Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

3 stuk(s)

Pruimtomaat

63 gram

Gele cherrytomaten

90 gram

Casarecce

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Eieren, Mosterd, Lupine)

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(Bevat Vis)

20 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4561 kJ
Energie (kcal)1090 kcal
Vetten58 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers31 g
Vezels9 g
Eiwitten41 g
Zout1 g

Benodigdheden

•Bakplaat met bakpapier
•Pan met deksel
•Koekenpan

Instructies

Tomaten bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng de tomaat en de cherrytomaten op een bakplaat met bakpapier met de knoflook, de zwarte balsamicoazijn en 2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.

Pasta koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de spaghetti, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Courgette snijden
3

Snijd de courgette in de breedte door de helft en dan in de lengte in dunne plakken. Snijd van de plakken vervolgens in dunne strookjes. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de courgette 4 - 6 minuten.

Zalmfilet bakken
4

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan op hoog vuur en bak de zalmfilet 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en draai de zalm om. Smeer 1 tl pesto op de huid van elke zalmfilet en bak nog 1- 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de spaghetti op de bakplaat met de tomaten. Voeg ook de rest van de pesto en de courgette toe, en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden en leg de zalmfilet erop.