topBanner
Orzo met romatomaten en gruyère

Orzo met romatomaten en gruyère

Met courgette, pijnboompitten en rozemarijn

Lees meer

De kaas in deze romige orzo komt dan misschien uit Zwitserland, de rest van de ingrediënten neemt je rechtstreeks mee naar Italië: van de zoete tomaten tot de knapperige pijnboompitjes en geurige rozemarijn. Door de pijnboompitten samen met de rozemarijn te roosteren komt de smaak nog beter tot zijn recht.

Labels:CaloriebewustFamilyVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

300 gram

Mini-romatomaten

1 bosje(s)

Verse rozemarijn

140 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

10 gram

Pijnboompitten

50 gram

Geraspte gruyère

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2477 kJ
Energie (kcal)592 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels6 g
Eiwitten22 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve plakken en halveer de mini-romatomaten. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 – 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg extra water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten met de helft van de rozemarijn goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette, knoflook en overige rozemarijn 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de mini-romatomaten toe.

5

Meng de helft van de gruyère en de groenten door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de orzo over de borden. Verdeel de tomaat en courgette erover en garneer met de rozemarijn-pijnboompitten en overige gruyère.