Orzo met romatomaten en gruyère
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met romatomaten en gruyère

Orzo met romatomaten en gruyère

Met courgette, pijnboompitten en rozemarijn

De kaas in deze romige orzo komt dan misschien uit Zwitserland, de rest van de ingrediënten neemt je rechtstreeks mee naar Italië: van de zoete tomaten tot de knapperige pijnboompitjes en geurige rozemarijn. Door de pijnboompitten samen met de rozemarijn te roosteren komt de smaak nog beter tot zijn recht.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Familie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

150 gram

Mini-romatomaten

½ bosje(s)

Verse rozemarijn

70 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

5 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

25 gram

Geraspte gruyère

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2477 kJ
Energie (kcal)592 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels6 g
Eiwitten22 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve plakken en halveer de mini-romatomaten. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

Orzo bereiden
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 – 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg extra water toe als de orzo te droog wordt.

Roosteren
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten met de helft van de rozemarijn goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette, knoflook en overige rozemarijn 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de mini-romatomaten toe.

Op smaak brengen
5

Meng de helft van de gruyère en de groenten door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden. Verdeel de tomaat en courgette erover en garneer met de rozemarijn-pijnboompitten en overige gruyère.