BestellenCadeaubon
Mini worstenbroodjes met Little Willies en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Mini worstenbroodjes met Little Willies en cheddar

met wortelsalade en appelmoes

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paarse wortel

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

3 stuk(s)

Little Willies

Zelf toevoegen

1 el

Mosterd

1 tl

Honing

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3113 kJ
Energie (kcal)744 kcal
Vetten48.6 g
waarvan verzadigd17.6 g
Koolhydraten58.6 g
waarvan suikers30.7 g
Vezels6.7 g
Eiwitten12.5 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Steelpan met deksel
Steelpan met deksel

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd het bladerdeeg in 3 driehoeken per persoon. Verdeel 1/2 el mosterd per persoon over het bladerdeeg, laat het uiterste puntje onbestreken. Verdeel vervolgens de geraspte cheddar over de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Eet je dit gerecht met kinderen? Halveer dan de mosterd.

2

Leg de Little Willies op de korte kant van de driehoek en rol op. Bestrijk het laatste puntje met water zodat je het bladerdeeg goed dicht kunt plakken. Leg de worstenbroodjes op een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt (zie Tip).

Tip: Zie je dat de broodjes niet gelijkmatig bruin worden? Zet de bakplaat dan halverwege omgedraaid terug in de oven.

 

Appelmoes maken
3

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Voeg de appel en per persoon: 1 tl honing en 30 ml water toe aan een steelpan met deksel. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 – 14 minuten op middelhoog vuur koken. Haal de pan van het vuur en prak de appel grof met een aardappelstamper.

Raspen
4

Rasp de wortel en de paarse wortel met een grove rasp.

5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Voeg naar smaak peper en zout toe en meng de geraspte wortel en de rozijnen door de dressing.

6

Serveer de vegetarische worstenbroodjes met de wortelsalade en de appelmoes.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.