
Turks broodje met kip kebab en yoghurt-knoflooksaus
2 porties | met feta en tomaat
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Geniet van allerlei Mediterraanse smaken met dit goedgevulde broodje kip kebab!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
2 stuk(s)
Mini Turks brood
(Bevat Tarwe, Sesamzaad Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Noten)
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Ui
50 gram
Radicchio en ijsbergsla
150 gram
Yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
Zelf toevoegen
2 tl
Rodewijnazijn
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de ui in halve ringen en verkruimel de feta.
- Snijd de tomaat in blokjes.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Hak de peterselie fijn.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de kip met de helft van de ui in 6 - 8 minuten gaar (zie Tip).
Tip: De andere helft van de ui gebruik je rauw in de volgende stap. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kip.
- Meng ondertussen in een kleine kom de overige ui met de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng in een andere kleine kom de yoghurt met de knoflook en peterselie en breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout.
- Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven.
- Verdeel de broodjes over de borden en snijd ze open.
- Beleg de broodjes met de kip kebab.
- Garneer met de yoghurt-knoflooksaus, feta, tomaat, ui en salademix.