
Oliebollen uit de oven
16 st | Bak het zelf met verse ingrediënten
Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Zelf oliebollen bakken zonder te hoeven frituren? Kies voor deze variant uit de oven! Met appel en rozijnen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
400 gram
Tarwebloem
(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)
1 zakje(s)
Bakpoeder
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)
400 ml
Karnemelk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Ei
1 stuk(s)
Appel
40 gram
Rozijnen
100 gram
Poedersuiker
(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)
Zelf toevoegen
4 el
Suiker
1 tl
Zout
16 tl
Zonnebloemolie
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de appel in kleine blokjes.

- Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, kristalsuiker en 1 tl zout.
- Meng in een kleine kom de karnemelk met het ei met een garde.
- Voeg al roerend langzaam het karnemelk-eimengsel toe aan de droge ingrediënten (zie Tip).
- Schep voorzichtig de rozijnen en appel door het beslag.
Tip: Roer het karnemelk-eimengsel rustig door de droge ingrediënten. Zo blijft het beslag voor de oliebollen lekker luchtig!

- Vet ieder bakje van een muffinvorm in met 1 tl zonnebloemolie.
- Schep ongeveer 2 eetlepels beslag in elk bakje (zie Tip).
- Bak de oliebollen 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: Heb je meer beslag dan bakjes? Bak de oliebollen dan in delen.

- Laat de oliebollen 5 - 10 minuten afkoelen in de vorm.
- Haal ze er vervolgens uit en laat afkoelen op een rooster.
- Bestrooi de oliebollen vlak voor serveren met de poedersuiker.