
Avocadotoast met Mexicaans gekruide kip
2 porties | met mayonaise en citroen
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Brunch, lunch of diner - van deze avocadotoast met kip kun je op ieder moment smullen. Met de kruidenmix maak je er een Mexicaans feestje van op je bord.
Labels:
Recept
Allergenen :
Rogge
•Tarwe
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
2 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)
1 stuk(s)
Avocado
1 stuk(s)
Tomaat
1 zakje(s)
Mexicaanse kruiden
200 gram
Kippendijreepjes
½ stuk(s)
Citroen
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
3 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Kleine kom
•Koekenpan
•Kom
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 210 graden. Bak de broodjes 5 - 8 minuten.
- Snijd de tomaat in dunne plakken.
- Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.
2
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de kippendijreepjes en de Mexicaanse kruiden toe en bak 4 - 6 minuten.
3
- Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak in een kom het vruchtvlees fijn.
- Meng de avocado naar smaak met citroensap, peper en zout.
4
- Snijd de broodjes doormidden en serveer als twee open broodjes per persoon.
- Smeer een laagje avocado op beide helften.
- Beleg met tomatenplakjes en de kip.
- Serveer met de mayonaise en 1 citroenpartje per persoon.