Skip to main content
Loaded soft taco's met varkenshaas

Loaded soft taco's met varkenshaas

met koolsla, mais en Goudse kaas

4.2
(94)

Wist je dat avocado boordevol plantaardige, onverzadigde vetten zit? Dit draagt bij aan een beter cholesterolgehalte en houdt je hart en bloedvaten gezond.

Allergenen:
Tarwe
Zwaveldioxide en sulfiet
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Selderij
Soja
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

4 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten)

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet, Mosterd)

100 gram

Wittekool en wortel

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Avocado

¼ bosje(s)

Bosui

½ stuk(s)

Limoen

40 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Groene peper

5 gram

Verse koriander en munt

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4583 kJ
Energie (kcal)1095 kcal
Vetten62.5 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten82.5 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels12.4 g
Eiwitten48.6 g
Zout3.7 g
Potassium152.8 mg
Calcium27.5 mg
Iron0.8 mg
Zeef
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit.
  • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de groene peper fijn.
  • Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de koriander fijn.

Tip: Later gebruik je de oven om de tortilla's op te warmen, je kunt er ook voor kiezen om ze op te warmen in een koekenpan.

Varkenshaas bakken
2
  • Snijd de varkenshaas in kleine blokjes van maximaal 1 cm.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas samen met het witte gedeelte van de bosui 3 - 6 minuten.
  • Laat ondertussen de mais uitlekken en spoel af. Voeg in de laatste minuut de mais toe aan de varkenshaas samen met de barbecuesaus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet het vuur uit en bewaar het vlees, afgedekt, apart.
Koolsla maken
3
  • Meng in een kom de wittekool en wortel met de helft van de limoenrasp en per persoon: 1 el mayonaise en 1 tl limoensap.
  • Meng de helft van de verse kruiden door de koolsla en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de tortilla's ondertussen 2 - 3 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Meng in een kom de avocado met het groene gedeelte van de bosui, groene peper naar smaak en het overige limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de tortilla's met de koolsla, het vlees en de avocadosalsa.
  • Bestrooi met de kaas en garneer met de overige verse kruiden en limoenrasp.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders