Knoflookgarnalen met snijbonen
Knoflookgarnalen met snijbonen

Knoflookgarnalen met snijbonen

met spitskool en aardappelschijfjes

Dit gerecht zet je supersnel op tafel - wij hebben de aardappelschijfjes alvast voorgekookt en de snijbonen en spitskool gesneden.

Tags:
Family
Allergens:
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Potato rounds

50 g

Pre-cut Romano beans

(May be present Celery)

1 piece

Garlic

¼ piece

Lemon

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

2.5 g

Fresh curly parsley

½ piece

Onion

10 milliliters

Basil crème with oregano

100 g

Chopped sweetheart cabbage

Not included in your delivery

2.5 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories614 kcal
Energy (kJ)2571 kJ
Fat36.8 g
Saturated Fat20.5 g
Carbohydrate45.8 g
Sugar5.4 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein19.8 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Fryingpan with lid
•Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. 
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 5 – 7 minuten. 
  • Haal daarna het deksel van de koekenpan, voeg de snijbonen, spitskool en ui toe en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak nog 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Garnalen bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in partjes.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan, voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut.
  • Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Knijp de citroenpartjes naar smaak uit boven de hapjespan. 

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel veel eiwitten en calcium? Samen met de snijbonen levert deze maaltijd je een goede dosis calcium, voor sterke botten en tanden.

Snijden
3
  • Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.
  • Roer de basilicumcrème door de aardappelschijfjes, spitskool en snijbonen.
Serveren
4
  • Verdeel de aardappelschijfjes met groenten over de borden.
  • Schep de garnalen erover.
  • Garneer met de krulpeterselie en de eventuele overige citroenpartjes.