
Knoflookgarnalen met snijbonen
met spitskool en aardappelschijfjes
SUPERSNEL
Dit gerecht zet je supersnel op tafel - wij hebben de aardappelschijfjes alvast voorgekookt en de snijbonen en spitskool gesneden.
Labels:
Familie
Allergenen :
Schaaldieren
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
200 gram
Aardappelschijfjes
50 gram
Gesneden snijbonen
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
2.5 gram
Verse krulpeterselie
½ stuk(s)
Ui
10 ml
Basilicumcrème met oregano
100 gram
Gesneden spitskool
Zelf toevoegen
2.5 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Koekenpan met deksel
•Hapjespan
Instructies

1
- Snipper de ui.
- Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 5 – 7 minuten.
- Haal daarna het deksel van de koekenpan, voeg de snijbonen, spitskool en ui toe en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak nog 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in partjes.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan, voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut.
- Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Knijp de citroenpartjes naar smaak uit boven de hapjespan.
Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel veel eiwitten en calcium? Samen met de snijbonen levert deze maaltijd je een goede dosis calcium, voor sterke botten en tanden.

3
- Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.
- Roer de basilicumcrème door de aardappelschijfjes, spitskool en snijbonen.

4
- Verdeel de aardappelschijfjes met groenten over de borden.
- Schep de garnalen erover.
- Garneer met de krulpeterselie en de eventuele overige citroenpartjes.