Maaltijd klaar, televisie aan en scoren maar! Lekker met je bord op schoot proeven van én kijken naar het beste van Europa. Is dit recept een winnaar?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Aubergine
1.5 stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Krieltjes
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
1 stuk(s)
Kipfilet
1 stuk(s)
Turkse groene peper
¼ stuk(s)
Botersla
1 snufje
Gerookt paprikapoeder
1.5 el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Suiker
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de rode paprika en verwijder de zaadlijst. Halveer de aubergine en prik er op meerdere plekken diepe gaten in met een vork. Leg de rode paprika, aubergine en per persoon 1 ongepelde knoflookteen op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en wrijf goed in. Rooster de groenten 25 - 30 minuten in de oven. Voeg de laatste 10 minuten de rode ui toe en bak mee.
Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.
Pers de overige knoflook of snijd fijn en voeg toe aan een ovenschaal. Meng met de oregano, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Wentel de kipfilet en de Turkse groene peper door de knoflook-kruidenolie. Bak de kipfilet en de Turkse groene peper 12 - 15 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.
Scheur de bladeren van de botersla grof. Meng in een saladekom: 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg de botersla toe en schep om.
Haal de bakplaat met groenten uit de oven. Knijp de knoflookteen uit z'n jasje. Lepel het vruchtvlees van de aubergine uit de schil. Voeg beide toe aan een hoge kom. Voeg vervolgens de gegrilde paprika toe met per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, 1 tl suiker, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn en 1 mespuntje gerookt paprikapoeder. Mix met een staafmixer tot een grove saus. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog een mespuntje gerookt paprikapoeder.
Verdeel de krieltjes en de sla over de borden. Leg de kipfilet en de Turkse groene peper op de sla en serveer met de ajvar.