Kervelsoep met aardappelen en prei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kervelsoep met aardappelen en prei

Kervelsoep met aardappelen en prei

met knapperig broodje camembert

Kervel over? Maak met de staafmixer een kervelpesto! Mix de kervel met walnoot, knoflook, pijnboompitten en Parmigiano Reggiano.

Labels:
Caloriebewust
•Veggie
•Extra groente
•Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

¾ stuk(s)

Prei

100 gram

Aardappelen

30 gram

Verse kervel

40 gram

Franse camembert

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Seizoensbroodje

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja, Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¾ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2191 kJ
Energie (kcal)524 kcal
Vetten22.5 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten58.3 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels11.5 g
Eiwitten18.4 g
Zout4 g

Benodigdheden

•Soeppan met deksel
•Bakplaat met bakpapier
•Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui grof. Snijd de prei in fijne ringen (zie Tip 1).
  • Was de aardappelen grondig of schil ze. Snijd de aardappelen in kwarten.
  • Bereid een bouillon van per persoon: 450 ml water en 3/4 bouillonblokje (zie Tip 2).

Tip 1: Het groene loof van de prei kan wat stugger zijn waardoor de soep minder glad wordt. Snijd het daarom goed fijn of laat een deel hiervan achterwege.

Tip 2: Let jij op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon.

Stoven
2
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de prei en aardappelen toe en bak nog 5 - 6 minuten. 
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep, afgedekt, 14 - 16 minuten zachtjes koken. 
  • Halveer het broodje. Snijd dunne plakjes van de camembert en beleg beide helften van het broodje met de camembert.
Kervel snijden
3
  • Bak, wanneer de soep bijna klaar is, de broodjes 5 - 7 minuten op een bakplaat met bakpapier in het midden van de oven, of tot de kaas gesmolten is (zie Tip).
  • Verwijder ondertussen eventuele dikke steeltjes van de kervel en snijd de kervel fijn.
  • Houd enkele kervelblaadjes opzij voor de garnering.

Tip: Heb je een oven met grillstand? Grill het broodje dan aan het eind tot de kaas begint te borrelen en een mooie goudbruine kleur begint te krijgen.

Serveren
4
  • Voeg de kervel toe aan de soep en roer goed door.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen. 
  • Verwarm de soep nog 2 - 3 minuten zonder deksel.
  • Verdeel de kervelsoep over de soepkommen en garneer met de overige kervelblaadjes. Serveer met de broodjes camembert.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!