Skip to main content
Kabeljauw met pastinaak in roomsaus
Kabeljauw met pastinaak in roomsaus

Kabeljauw met pastinaak in roomsaus

met amandelkorst, paddenstoelen en bladpeterselie

Pastinaak is een geliefde wintergroente. Wist je dat hij zoeter wordt bij vorst?

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

100 gram

Pastinaak

150 gram

Aardappelen

5 gram

Verse bladpeterselie

6.25 gram

Panko paneermeel

5 gram

Amandelschaafsel

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

¼ stuk(s)

Citroen

1.6 snufje

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)956 kcal
Energie (kJ)4000 kJ
Vetten59 g
waarvan verzadigd32 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers6 g
Vezels12.6 g
Eiwitten37 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Ovenschaal
Keukenpapier
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Schil de pastinaak en de aardappelen. Snijd beide in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Rasp de citroen en pers hem vervolgens uit. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kom de panko, het amandelschaafsel, de helft van de bladpeterselie en per persoon 1/2 tl citroensap en mespuntje citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.

Koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de aardappel- en pastinaakblokjes en per persoon 25 ml slagroom toe. Bewaar de rest van de slagroom voor de saus. Kook 8 minuten en giet daarna af.

Kabeljauw bakken
3

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Wrijf de ovenschaal in met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon. Leg de kabeljauw erin en bedek ruim met het panko-amandelmengsel. Druk stevig aan, besprenkel met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon. Bak de kabeljauw 10 - 15 minuten in de oven.

Paddenstoelen bakken
4

Verhit per persoon 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de helft van de rode ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de gemengde paddenstoelen en overige peterselie toe en bak 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Verhit ondertussen de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de rest van de rode ui 2 minuten. Rasp ondertussen per persoon 1 tl nootmuskaat. Voeg de aardappel- en pastinaakblokjes en de overige slagroom en toe en kook 3 minuten zachtjes. Breng goed op smaak met peper, zout en per persoon een mespuntje nootmuskaat.

Serveren
6

Schenk de roomsaus met pastinaak en aardappel in diepe borden. Verdeel de paddenstoelen erover en leg de kabeljauw erbovenop. Garneer met het geroosterde panko-amandelmengsel dat is achtergebleven in de ovenschaal. Garneer met eventueel overig citroenrasp.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Linguine met pesto en halloumi

Linguine met pesto en halloumi

met geroosterde cherrytomaten, pruimtomaat en rode ui
Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en witte-kaassalsa
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde aardappelen en salade
Platbrood met garnalen en tahinsaus

Platbrood met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde cherrytomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderijpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, krieltjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus