Japanse ramen met gebakken kabeljauw
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Met udonnoedels, spitskool en broccoli

Ramen is een heldere noedelsoep uit de Japanse keuken, boordevol groenten en geserveerd met plakjes vlees, vis of een eitje. Ramen is niet de naam van de noedels, maar van het gerecht zelf. In Japan wordt deze soep zowel als ontbijt, lunch, snack en diner gegeten.

Allergenen :
Gluten
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Peen

60 gram

Champignons

100 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

¼ zakje(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2025 kJ
Energie (kcal)484 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten41 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels7 g
Eiwitten28 g
Zout7.1 g

Benodigdheden

Wok
Koekenpan

Instructies

snijden
1

• Bereid de bouillon. • Schil de gember en snijd of rasp fijn. • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. • Snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten.

koken
2

• Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan. Fruit de gember en rode peper 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de peen en de groentemix toe en roerbak 2 minuten. • Voeg de bouillon toe en laat 6 – 8 minuten koken. Voeg halverwege de champignons en de noedels toe.

vis
3

• Dep ondertussen de kabeljauw droog met keukenpapier. • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauw 2 – 3 minuten per kant. • Breng op smaak met peper en zout.

serveren
4

• Breng de soep op smaak met de sojasaus en peper. • Verdeel de ramen over de soepkommen en serveer de kabeljauw erop.