HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDahl Met Geroosterde Aubergine En Spinazie
topBanner
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten

Lees meer

Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk?

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:VeggieCaloriebewustExtra groente
Allergenen :MelkNotenGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Ui

200 ml

Passata

5 gram

Verse koriander

1 zakje(s)

Gele currykruiden

½ stuk(s)

Rode peper

⅔ blik(ken)

Linzen, gekookt

150 gram

Bruine snelkookrijst

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

100 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk)

20 gram

Cashewstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

40 gram

Witte miso

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2904 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels11 g
Eiwitten23 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 bij 1 cm. Meng op een bakplaat met bakpapier de aubergine met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl gele currykruiden. Verspreid de aubergine over de bakplaat en rooster 12 - 18 min of tot deze gaar is.

2

Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, rode peper en knoflook 2 - 3 minuten.

3

Voeg de passata, miso, linzen, suiker, de overige currykruiden en 100 ml water per persoon toe aan de hapjespan. Breng aan de kook. Verlaag dan het vuur en kook 4 - 5 minuten. Meng regelmatig zodat de linzen niet aanbakken en voeg wat water toe wanneer de saus te dik wordt.

4

Breng water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

5

Snijd de koriander grof. Voeg een hand spinazie toe aan de hapjespan. Meng door de linzen tot deze geslonken is en herhaal tot alle spinazie geslonken is. Haal de hapjespan van het vuur. Voeg de helft van de aubergine, de helft van de yoghurt en de helft van de koriander toe. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de dahl eroverheen. Verdeel de overige aubergine en koriander over de dahl. Garneer met de overige yoghurt en de cashewstukjes.