HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHam Kaasstoemp Met Kool
topBanner
Ham-kaasstoemp met kool

Ham-kaasstoemp met kool

Lees meer

Ham-kaas is een fantastische combinatie, maar dat wist je mis-schien al. Ter inspiratie voegen wij mosterd en kool toe. Deze twee zorgen er ook voor dat de ham-kaas-smaak nog sterker wordt. Wie had dat gedacht!

Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Kruimige aardappelen

400 gram

Gesneden witte kool

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Champignons

90 gram

Oude-kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

120 gram

Achterham

2 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

4 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2033 kJ
Energie (kcal)486 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels10 g
Eiwitten35 g
Zout1.5 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 400 ml water per persoon in een grote pan met deksel voor de aardappelen en kool.

2

Schil of was de aardappelen (frieslander) grondig, snijd in grote stukken en kook samen met de kool, afgedekt 15 minuten in de grote pan. Giet daarna af, bewaar een klein deel van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Verwarm een koekenpan op laag vuur en stoof de champignons samen met de mosterd en 2 el kookvocht van de aardappelen, 4 - 5 minuten. Voeg in de laatste minuut de helft van de oude kaas toe.

4

Snijd ondertussen de achterham in dunne repen en hak de krulpeterselie fijn.

5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd-champignons met kaas en het grootste deel van de achterham erdoor en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige achterham, de overige oude kaas en krulpeterselie.