Gebakken udonnoodles met ham en ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken udonnoodles met ham en ei

Gebakken udonnoodles met ham en ei

met gemengde Oosterse groenten

.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Eieren
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 plak(ken)

Achterham

200 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2840 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten86.1 g
waarvan suikers22.4 g
Vezels6.7 g
Eiwitten29.5 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Grote wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan. Voeg de knoflook toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Fruit 1 minuut.
  • Voeg de Oosterse groentemix toe en roerbak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.
  • Snijd ondertussen 3 plakken ham per persoon in kleine stukjes en laat 1 plak ham per persoon heel. Voeg de hamstukjes toe aan de groenten en bak mee.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 hele plak ham per persoon 1 minuut. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.
  • Bak 1 spiegelei per persoon in dezelfde koekenpan.
Bami bakken
3
  • Voeg de verse noedels toe aan de pan met ham en groenten. Voeg de vissaus toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg als laatste de sesamolie toe aan de bami en meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bami over de borden.
  • Voeg aan elk bord bami 1 plak ham en 1 gebakken ei toe.

Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.