Garnalen met fusili in romige kerriesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen met fusili in romige kerriesaus

Garnalen met fusili in romige kerriesaus

met geitenkaas, courgette en veldsla

Door zonnebloempitten te roosteren komt hun rijke, nootachtige smaak naar voren en krijgt dit gerecht een heerlijke crunch.

Allergenen :
Schaaldieren
•Tarwe
•Selderij
•Mosterd
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

90 gram

Volkoren fusilli

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Lupine, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Veldsla

¼ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3090 kJ
Energie (kcal)739 kcal
Vetten30.9 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten74.7 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels13.2 g
Eiwitten34.7 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

•Pan
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de pasta in 10 - 12 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de puntpaprika in reepjes.
Groenten bakken
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de zonnebloempitten tot ze lichtbruin zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, puntpaprika en courgette 3 - 4 minuten.
  • Voeg de garnalen toe en bak nog 3 minuten.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Afmaken
3
  • Voeg, wanneer de garnalen gaar zijn, de room en het kerriepoeder toe en roer door.
  • Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pasta toe en meng goed door.
  • Voeg eventueel wat van het achtergehouden kookvocht toe als de saus te dik is.
Serveren
4
  • Verdeel de sla over de borden. Schep de pasta erop.
  • Verkruimel de geitenkaas eroverheen en garneer met de zonnebloempitten.