Drie-tomatensoep met kaascroutons

Drie-tomatensoep met kaascroutons

Met gerookt paprikapoeder en zure room

20 minuten
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.4 / 4van de 178 beoordelingen
Lees meer

Je gebruikt maar liefst drie soorten tomaat in deze soep. Samen met het gerookte paprikapoeder en flink veel knoflook zorgt dit voor een diepe, complexe smaak. Geen maaltijdsoep is compleet zonder iets krokants - met de kaascroutons maak je het gerecht helemaal af.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

4 stuks

Knoflookteen

4 stuks

Tomaat

60 g

Zongedroogde tomaten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ tl

Gerookt paprikapoeder

250 g

Rode cherrytomaten

2 stuks

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 stuks

Groentebouillonblokje

2 el

Olijfolie

2 el

Zonnebloemolie

2.5 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3561 kJ
Energie (kcal)851 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers26.5 g
Vezels7 g
Eiwitten19 g
Zout8.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
snijden
snijden
1

• Kook 250 ml water per persoon. • Snijd de knoflook grof. Snijd de tomaten in blokjes. De cherrytomaten mogen heel blijven. • Snijd de zongedroogde tomaten in grove stukken.

roeren
roeren
2

• Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook, het gerookt paprikapoeder en alle soorten tomaat 2 minuten op hoog vuur. • Schenk het kokende water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. • Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 – 12 minuten.

bakken
bakken
3

• Snijd ondertussen de witte ciabatta in blokjes van 1 cm. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de ciabatta in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur. • Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en schep goed om.

serveren
serveren
4

• Voeg de honing, peper en zout toe en pureer de tomaten glad met een staafmixer. • Verdeel de tomatensoep over de kommen. Garneer de soep met de zure room. • Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.