Skip to main content
Cheesy rigatoni al forno met linzen

Cheesy rigatoni al forno met linzen

met basilicum en Parmigiano Reggiano

3.9
(705)

Receptontwikkelaar Chiara: "De Italiaanse keuken is een van mijn favoriete keukens: eenvoudige gerechten met vaak weinig ingrediënten. In dit recept gebruik je linzen in plaats van gehakt. Je gratineert de pasta in de oven ('al forno'), met 2 soorten kaas!"

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ pak(ken)

Linzen

(Kan bevatten: Gluten)

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

90 gram

Rigatoni

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Soja, Mosterd)

½

Tomatenpuree

200 gram

Passata

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3285 kJ
Energie (kcal)785 kcal
Vetten20.6 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten107.8 g
waarvan suikers30.6 g
Vezels17.2 g
Eiwitten37.6 g
Zout2.5 g
Potassium96.3 mg
Calcium48 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Pan
Vergiet
Ovenschaal
Hapjespan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel en paprika in kleine blokjes.
  • Snijd het basilicum in reepjes.
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Bakken
2
  • Kook de pasta met de wortel 10 - 13 minuten (zie Tip).
  • Giet af, voeg toe aan een ovenschaal en laat uitstomen.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en paprika 3 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. 

Tip: De pasta hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, deze gaart nog verder in de oven.

Saus bereiden
3
  • Voeg de passata, de Siciliaanse kruiden, de oregano en de bouillon toe. Verlaag het vuur en laat 12 minuten koken (zie Tip). 
  • Voeg de linzen en de helft van het basilicum toe en kook 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je iets langer de tijd? Laat het geheel langer sudderen zodat de saus nog meer smaak krijgt. Voeg eventueel meer water toe als de saus snel indikt.

Serveren
4
  • Rasp de Parmigiano Reggiano en mozzarella met een grove rasp.
  • Giet de tomatensaus over de pasta in de ovenschaal en bestrooi met de kazen.
  • Bak 10 minuten in de oven, of tot de bovenkant goudbruin kleurt.
  • Verdeel de pasta over de borden. Garneer met het overige basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders