home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Broodje omelet met pittige blauwe kaas

Broodje omelet met pittige blauwe kaas

Met gebakken portobello en coleslaw

20 minuten
Lees meer

Wist je dat het Engelse woord 'coleslaw' een verbastering van het Nederlandse 'koolsla' is? Vandaag maak je zelf een vinaigrette voor de coleslaw. Het zuur in de vinaigrette maakt de rauwe kool zacht en lekker fris: heerlijk bij de pittige blauwe kaas. Kortom, niet zomaar een broodje omelet!

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaSesamzaadEiMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

5 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Portobello

200 g

Rode kool en wortel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Zuurdesembroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Sesamzaad)

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

50 g

Deense blauwaderkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte wijnazijn

½ tl

Mosterd

½ tl

Honing

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3828 kJ
Energie (kcal)915 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd19.4 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers4.3 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Fruitmesje
Oven
Saladekom
Kom
Vork
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

• Verwarm de oven voor op 210 graden. • Pers of snijd de knoflook fijn en hak de verse bladpeterselie grof. • Snijd de portobello in plakken. • Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing, peper en zout tot een dressing.

Coleslaw mengen
Coleslaw mengen
2

• Voeg de peen en rodekool toe aan de saladekom, meng goed en bewaar apart. • Bak het zuurdesembrood 8 minuten in de oven. • Kluts de eieren met een vork in een kom en meng er de bladpeterselie, peper en zout door.

Omelet en portobello bakken
Omelet en portobello bakken
3

• Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur, voeg het eimengsel toe en bak in 6 – 7 minuten 1 omelet per 2 personen. • Verhit in een andere koekenpan de overige roomboter op hoog vuur en bak in 4 minuten de portobello met de knoflook gaar en bruin. Breng op smaak met peper en zout. • Verkruimel de danablu boven de omelet.

Serveren
Serveren
4

• Snijd het broodje doormidden. • Snijd de omelet door de helft en verdeel over het broodje. • Leg de plakken portobello en een klein deel van de coleslaw op de omelet. • Serveer de broodjes met de overige coleslaw.