Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Zoals deze volledig vegetarische carpaccio van rode bietjes. Perfect als voorgerecht van een feestelijk diner!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
500 gram
Gekookte rode bieten
1 stuk(s)
Handsinaasappel
100 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Rucola en veldsla
40 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snijd de bieten in zeer dunne plakken (zie Tip). Snijd de sinaasappel in de lengte doormidden. Pers een helft uit. Snijd van de andere helft de partjes los van de schil om mee te garneren. Gebruik hiervoor een scherp mesje. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees los langs de vliesjes.
Tip: Gebruik hiervoor eventueel een dunschiller of kaasschaaf.
Voeg 100 g geitenkaas en het sinaasappelsap toe aan een hoge kom. Bewaar de overige geitenkaas voor de garnering. Pureer tot een glad geheel met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng in een saladekom de veldsla met zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Smeer de geitenkaas-sinaasappelcrème uit over 2 platte borden. Verspreid de plakken rode biet over de crème . Leg een handje veldsla in het midden. Verdeel de overige geitenkaas in kleine brokjes. Garneer de bordjes met de walnootstukjes, sinaasappelpartjes en geitenkaas.