BestellenCadeaubon
Bietencarpaccio met geitenkaas-sinaasappelcrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bietencarpaccio met geitenkaas-sinaasappelcrème

Bietencarpaccio met geitenkaas-sinaasappelcrème

Voorgerecht | 2 porties | met walnoten en veldsla

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Zoals deze volledig vegetarische carpaccio van rode bietjes. Perfect als voorgerecht van een feestelijk diner!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 gram

Gekookte rode bieten

1 stuk(s)

Handsinaasappel

100 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola en veldsla

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1858 kJ
Energie (kcal)444 kcal
Vetten31.4 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten21.4 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels10.4 g
Eiwitten15.5 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Hoge kom
Staafmixer
Koekenpan
Saladekom

Instructies

1

Snijd de bieten in zeer dunne plakken (zie Tip). Snijd de sinaasappel in de lengte doormidden. Pers een helft uit. Snijd van de andere helft de partjes los van de schil om mee te garneren. Gebruik hiervoor een scherp mesje. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees los langs de vliesjes.

Tip: Gebruik hiervoor eventueel een dunschiller of kaasschaaf.

2

Voeg 100 g geitenkaas en het sinaasappelsap toe aan een hoge kom. Bewaar de overige geitenkaas voor de garnering. Pureer tot een glad geheel met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng in een saladekom de veldsla met zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

4

Smeer de geitenkaas-sinaasappelcrème uit over 2 platte borden. Verspreid de plakken rode biet over de crème . Leg een handje veldsla in het midden. Verdeel de overige geitenkaas in kleine brokjes. Garneer de bordjes met de walnootstukjes, sinaasappelpartjes en geitenkaas.