Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Zoals deze volledig vegetarische carpaccio van rode bietjes. Perfect als voorgerecht van een feestelijk diner!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
500 g
Pre-cooked beetroot
1 piece
Easy peel orange
100 g
Fresh goat's cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
40 g
Arugula & lamb's lettuce
40 g
Chopped walnuts
(Contains: Noten, Walnoten May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)
2 teaspoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Snijd de bieten in zeer dunne plakken (zie Tip). Snijd de sinaasappel in de lengte doormidden. Pers een helft uit. Snijd van de andere helft de partjes los van de schil om mee te garneren. Gebruik hiervoor een scherp mesje. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees los langs de vliesjes.
Tip: Gebruik hiervoor eventueel een dunschiller of kaasschaaf.
Voeg 100 g geitenkaas en het sinaasappelsap toe aan een hoge kom. Bewaar de overige geitenkaas voor de garnering. Pureer tot een glad geheel met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng in een saladekom de veldsla met zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Smeer de geitenkaas-sinaasappelcrème uit over 2 platte borden. Verspreid de plakken rode biet over de crème . Leg een handje veldsla in het midden. Verdeel de overige geitenkaas in kleine brokjes. Garneer de bordjes met de walnootstukjes, sinaasappelpartjes en geitenkaas.