Lauwwarme krieltjessalade met zalmsnippers
Lauwwarme krieltjessalade met zalmsnippers

Lauwwarme krieltjessalade met zalmsnippers

met sperziebonen en courgettelinten

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt? Daarnaast bespaart dit jou ook nog eens tijd, over een win-winsituatie gesproken! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Green beans

250 g

Baby potatoes

½ piece

Courgette

¼ piece

Red onion

5 g

Fresh dill

25 g

Organic sour cream

75 g

Hot smoked salmon flakes

20 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White balsamic vinegar

1 teaspoon

White wine vinegar

1.5 tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories645 kcal
Energy (kJ)2697 kJ
Fat29 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate62 g
Sugar11 g
Dietary Fiber10.5 g
Protein28 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Peeler or Cheese Slicer
Bowl
Large Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water, met een snuf zout, aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan belangrijke vitaminen en mineralen. Bijvoorbeeld kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en ijzer en foliumzuur voor een energiek gevoel.

Koken
2

Kook de krieltjes, afgedekt, in de pan met deksel in 12 - 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe. Giet af en spoel na met koud water.

Snijden
3

Schaaf ondertussen de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten. Snipper de rode ui. Snijd de dille fijn.

Courgette op smaak brengen
4

Meng in een kom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, de helft van de dille, peper en zout. Voeg de courgettelinten toe aan de kom en bewaar apart tot gebruik.

Tip: De courgettelinten en rode ui worden in dit recept rauw geserveerd. Hou je hier niet van? Bak ze kort aan in een koekenpan met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Krieltjes mengen
5

Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte wijnazijn, de overige dille, de gesnipperde rode ui en de zure room. Voeg de krieltjes, sperziebonen en de helft van de zalmsnippers toe aan deze kom. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Zalm zit er vol mee, maar ook andere vette vis zoals makreel en haring en ei zijn rijk aan vitamine D.

Serveren
6

Verdeel de veldsla en rucola over de borden. Schep de courgettelinten en de krieltjessalade erop. Garneer met de overige zalmsnippers en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.