HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPaasbrunch
topBanner
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes

Paasbrunch
Lees meer
Labels:Familie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)GlutenTarweGerstRoggeSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

10 gram

Triokruidenmix: Dille, Munt & bladpeterselie

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Peer

4 stuk(s)

Eieren

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 roll(s)

Bladerdeeg

(BevatGluten, TarweKan bevattenMelk (inclusief lactose))

0.99 tl

Gemalen kaneel

80 gram

Zalmsnippers

100 gram

Groene asperges

10 gram

Panko paneermeel

6 stuk(s)

Sinaasappelsap

2 stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

(BevatGluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Sesamzaad, SojaKan bevattenMelk (inclusief lactose), Noten, Eieren, Mosterd, Lupine, Gluten)

30 gram

Aardbeienjam

(Kan bevattenMelk (inclusief lactose), Noten, Pinda's)

50 gram

Verse geitenkaas

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

1 el

Olijfolie

2 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)824 kcal
Energie (kJ)3448 kJ
Vetten38.95 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten93.78 g
waarvan suikers30.7 g
Vezels5.17 g
Eiwitten23.59 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Bakpapier
Kom
Bakplaat
Steelpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Snijd de peer in parten. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de dille en de peterselie fijn. Klop 1/3 ei per persoon los in een kleine kom.

2

Meng in een kom: de oude kaas, crème fraîche, peper en zout. Smeer dit mengsel over de helft van het bladerdeeg en beleg losjes met 1/3 van de courgette linten. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met de helft van het losgeklopte ei. Bak de plaattaart op een bakplaat met bakpapier 20 - 25 minuten in de oven en garneer met de dille, bladpeterselie en de gerookte zalm.

3

Meng per persoon in een kom: 1/2 tl kaneel, 1/2 el boter en 1/2 el suiker. Verdeel de appel over de helft van het overgebleven bladerdeeg en leg dit botermengsel ertussen. Vouw het bladerdeeg dicht en kerf de bovenkant in. Bestrijk het bladerdeeg met het overige losgeklopte ei. Bak 15 - 20 minuten naast de plaattaart in de oven.

4

Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges. Verdeel de asperges over een bakplaat met bakpapier. Meng de asperges met 1/2 el olijfolie per persoon, de panko, peper en zout. Bak de asperges samen met het zuurdesembrood 8 - 10 minuten in de oven. Pers ondertussen het sap van de sinaasappels uit.

5

Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Kook de eieren 5 - 6 minuten (zie TIP). Laat daarna schrikken onder koud water. Meng in een saladekom per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 el suiker, 1/2 el extra vierge olijfolie, de munt, de peerparten en de overige courgette linten.

Tip: Hou je meer van een hardgekookt ei? Laat de eieren dan 2 minuten langer koken.

6

Verdeel de verschillende gerechten over tafel en schenk de sinaasappelsap in de glazen. Serveer de aspergesoldaten met de zachtgekookte eitjes, de verse geitenkaas en aardbeienjam met het zuurdesembrood. Serveer met de courgette-peer salade, plaattaart en appelflap.