HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChampignonrisotto Van Orzo
topBanner
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

met courgette, walnoten en Italiaanse kaas

Lees meer

Waar of niet waar? Walnoten lijken niet alleen op hersenen, ze zijn er ook nog eens goed voor. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Veggie
Allergenen :Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2.68 stuk(s)

Bosui

250 gram

Kastanjechampignons

1 stuk(s)

Courgette

170 gram

Orzo

40 gram

Walnootstukjes

(BevatWalnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)757 kcal
Energie (kJ)3169 kJ
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels4.69 g
Eiwitten29 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in kleine blokjes van 1 - 2 cm.

Tip: Dit gerecht bevat ongeveer 350 gram groente per persoon en is door de champignons, courgette en kaas rijk aan vitamine B2 - goed voor een energiek gevoel!

2

Verhit 1/2 el roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut mee. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 - 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bak de bosui eventueel direct mee met de andere groenten als je niet van de scherpe smaak van de bosui houdt.

5

Voeg vervolgens alle groenten uit de koekenpan en de helft van de Italiaanse kaas toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de geroosterde walnootstukjes en de overige Italiaanse kaas.