Skip to main content
Sticky teriyaki kippenvleugels
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en sesamzaadjes

Kippenvleugels werden ooit gezien als een minder gewild deel van de kip voordat ze in de jaren 60 populair werden. Tegenwoordig zijn kippenvleugels over de hele wereld geliefd vanwege hun veelzijdigheid, textuur en sterke smaak.

Allergenen:
Tarwe
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet
Sesamzaad
Vis
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Kippenvleugels

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat: Tarwe, Soja Kan bevatten: Soja)

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat: Tarwe, Soja, Zwaveldioxide en sulfiet, Sesamzaad, Vis)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Soja, Sesamzaad, Gluten)

1 stuk(s)

Wortel

½ bosje(s)

Bosui

½ stuk(s)

Paprika

75 gram

Witte langgraanrijst

5 gram

Gemberpuree

¼ stuk(s)

Limoen

¼ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Walnoten, Hazelnoten, Noten, Macadamianoten, Cashewnoten, Paranoten, Pecannoten, Amandelnoten, Pinda's, Pistachenoten)

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

1 el

Bloem

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4132 kJ
Energie (kcal)988 kcal
Vetten35.9 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten100.7 g
waarvan suikers30.1 g
Vezels8.9 g
Eiwitten64.5 g
Zout4.3 g
Potassium691.3 mg
Calcium71.9 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan
Grote pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng in een kom de bloem met de helft van de Koreaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
  • Wentel de kip door de bloem en leg vervolgens aan één kant van een bakplaat met bakpapier (zie Tip).
  • Rooster 10 - 15 minuten in de oven.

Tip: Als je voor meer dan twee personen kookt, gebruik dan een andere bakplaat voor de groenten.

Groenten snijden
2
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes en de paprika in dunne reepjes.
  • Snijd het groene gedeelte van 1 bosui per persoon fijn en bewaar apart ter garnering.
  • Snijd de overige bosui stukken van 3 cm.

Weetje: Bosui is, net als boerenkool en paksoi, zeer rijk aan calcium vergeleken met andere groenten.

Groenten roosteren
3
  • Leg de groenten in een kom en besprenkel met een klein scheutje zonnebloemolie.
  • Voeg de overige Koreaanse kruidenmix toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Voeg de groenten toe aan de andere kant van de bakplaat, naast de kip.
  • Schuif de bakplaat terug in de oven en bak 20 minuten verder.
Rijst koken
4
  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen (zie Tip). 

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan 2/3 van de rijst. De overige rijst kun je bewaren om een andere keer te gebruiken.

Saus maken
5
  • Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Verhit een grote pan op middelmatig vuur. Voeg de teriyakisaus, honing, sojasaus, gemberpuree, sambal naar smaak en het sap van 1/4 limoen per persoon toe. 
  • Meng goed en laat 2 - 3 minuten sudderen. Zet dan het vuur uit.
  • Voeg de kip, wanneer deze gaar is, toe aan de pan en meng goed door de saus.
Serveren
6
  • Roer de bulgogisaus door de rijst en serveer op borden. Leg de kip en de groenten bovenop de rijst.
  • Garneer met de sesamzaadjes en de achtergehouden bosui.
  • Serveer de overige limoenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders