Vegetarische couscoussalade met gegrilde geitenkaas
Vegetarische couscoussalade met gegrilde geitenkaas

Vegetarische couscoussalade met gegrilde geitenkaas

met little gem, walnootstukjes en crema di balsamico

Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
•Milk
•Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Wholewheat couscous

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)

1 piece

Little gem

65 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Red onion

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

4 milliliters

Crema di balsamico

(Contains Sulphites)

10 g

Chopped walnuts

5 g

Fresh basil, flat leaf parsley & mint

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

Not included in your delivery

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories673 kcal
Energy (kJ)2815 kJ
Fat30 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate74 g
Sugar22 g
Dietary Fiber8 g
Protein22 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Salad Bowl
•Oven Dish
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Couscous bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous na 10 minuten door met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Roosteren
2

Meng in een ovenschaal per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el olijfolie, 1/2 el honing, peper en zout. Meng de gesneden ui en cherrytomaten met de dressing. Leg de geitenkaas in het midden van de ovenschaal, besprenkel met 1/2 el honing per persoon en rooster 12 - 14 minuten in de oven. Haal 2 blaadjes per persoon van de little gem en houd apart. Snijd de overige little gem grof.

Walnoten roosteren
3

Verhit een kleine koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd vervolgens de bladpeterselie, de munt en het basilicum fijn. Meng de little gem, geroosterde ui, tomaat, verse kruiden en olijfolie met citroen door de couscous. Voeg het vocht uit de ovenschaal toe aan de couscous. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de couscoussalade over diepe borden. Zet op ieder bord twee blaadjes little gem rechtop aan de zijkant. Serveer met 1/2 plak geitenkaas per persoon. Garneer met de crema di balsamico en de walnootstukjes.

Tip: Volkorencouscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.