Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel

Linzen zijn voedingskrachtpatsers! Ze bevatten geen cholesterol of natrium en zitten vol met kalium, ijzer en vezels. Eén portie linzen bevat zelfs bijna de helft van de hoeveelheid proteïne als een portie varkensvlees!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Amandelnoten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Linzen

(Kan bevatten: Gluten)

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Paarse wortel

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Mini-komkommer

30 gram

Rucola en veldsla

20 gram

Cranberrychutney

15 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2656 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten27.8 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten70.7 g
waarvan suikers26.2 g
Vezels14.9 g
Eiwitten18.3 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Zeef
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de zoete aardappel en wortel of was grondig. Snijd beide in blokjes van 1 cm en leg op een met bakplaat met bakpapier. Snijd de helft van de ui in partjes en leg op de bakplaat.
  • Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de gedroogde tijm. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de groenten en zoete aardappel 13 - 15 minuten in de oven, of tot gaar.
Ui inleggen
2
  • Snijd de overige ui in halve ringen.
  • Meng in een kom de suiker met de helft van de witte balsamicoazijn.
  • Voeg de ui en een snufje zout toe en schep goed door.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Salade maken
3
  • Meng in een saladekom de cranberrychutney met de extra vierge olijfolie, de mosterd en de overige witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de komkommer in blokjes. Hak de amandelen grof. Giet de linzen af.
  • Voeg de slamix, linzen, komkommer, geroosterde groenten en zoete aardappel toe aan de saladekom. Roer goed door de dressing.
Serveren
4
  • Serveer de salade op diepe borden en verkruimel de geitenkaas erboven.
  • Garneer met de amandelen en zoetzure ui.