HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpinazie Bataatcurry Met Pinda’s En Yoghurt
topBanner
Spinazie-bataatcurry met pinda’s en yoghurt

Spinazie-bataatcurry met pinda’s en yoghurt

Deze curry heeft een zoete smaak!

Lees meer

Met eieren kun je alle kanten op. Bij dit gerecht kun je jouw spiegelei een twist geven door het ei, tijdens het bakken, te besprenkelen met een beetje sojasaus of ketjap. Ben je geen liefhebber van zacht eigeel? Maak dan een gekookt eitje of bak een omelet!

Allergenen :SelderijMosterdEiPinda'sMelk (inclusief lactose)Zwaveldioxide of sulfieten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

170 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

300 gram

Zoete aardappel

150 ml

Kokosmelk

4 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

300 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

4 takje(s)

Verse koriander

25 gram

Pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)

2 el

Labne

(BevatEi, Melk (inclusief lactose), Zwaveldioxide of sulfieten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

⅖ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3485.272 kJ
Energie (kcal)833 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten107 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels10 g
Eiwitten25 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Mes
Grote pan
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 200 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 12 minuten. Giet daarna, als het nodig is, af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bataat en currykruiden toe en bak 1 minuut mee.

4

Voeg vervolgens de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

5

Scheur ondertussen de spinazie klein. Hak de koriander fijn en hak de pinda’s grof.

6

Verhit, als de bataat bijna klaar is, de roomboter in een koekenpan en bak een spiegelei. Meerdere eieren kunnen naast elkaar in één koekenpan worden gebakken. Bestrooi met peper en zout.

7

Voeg de spinazie toe aan de bataat, laat slinken en breng op smaak met peper en zout.

8

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de curry over de rijst. Voeg de Turkse yoghurt toe en garneer met de pinda’s en koriander. Serveer met het spiegelei.

Tip! De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk die voor een extra volle smaak zorgen.