HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRegenboogkrieltjes Met Gele Biet, Avocado, Feta En Amandelen
topBanner
Regenboogkrieltjes met gele biet, avocado, feta en amandelen

Regenboogkrieltjes met gele biet, avocado, feta en amandelen

Deze bijzondere krieltjes hebben een nootachtige smaak

Lees meer

Van de verse tijm kun je, als je nog wat over hebt, ook thee zetten! Giet kokend water over (10) verse takjes tijm en laat 5 minuten trekken. Naast tijm zijn ook yoghurt en koriander lekkere smaakmakers voor dit gerecht. Heb je yoghurt of koriander over van de andere gerechten? Beide zijn erg lekker om toe te voegen!

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

2 stuk(s)

Gele biet

400 gram

Regenboogkrieltjes

65 gram

Veldsla

60 gram

Gedroogde tomaten

1 stuk(s)

Avocado

4 takje(s)

Gedroogde tijm

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Amandelen

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)664 kcal
Energie (kJ)2778.176 kJ
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels16 g
Eiwitten20 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Mes
Kom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes.

2

Schil de gele biet en snijd in blokjes van een ½ cm. Zorg dat de gele biet net onder water staat in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 15 – 20 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel 1 keer kort af onder koud water.

3

Was ondertussen de krieltjes grondig, snijd klein en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Scheur ondertussen de veldsla klein. Snijd de semi-zongedroogde tomaten klein. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes en lepel deze uit de schil. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Meng de veldsla, semi-zongedroogde tomaten, avocado en tijm in een saladekom.

5

Verkruimel de feta en hak de amandelen grof.

6

Voeg de feta, krieltjes en gele biet toe aan de salade. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de amandelen.

Tip! Wil je graag een zoete dressing bij dit gerecht? Meng dan per persoon 1 el olijfolie met 1 tl mosterd, 1 tl honing en 1 tl balsamicoazijn, peper en zout en schep deze dressing door de salade.