Varkenshaas met gestoofde venkel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met gestoofde venkel

Varkenshaas met gestoofde venkel

met verse pappardelle in citroen-kruidenolie en hazelnoten

Het woord pappardelle is waarschijnlijk af te leiden van het Italiaanse pappare - dat betekent schrokken!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

0.12 stuk(s)

Rode peper

2.5 gram

Verse krulpeterselie

4.95 gram

Verse basilicum en tijm

0.16 zakje(s)

Gemalen venkelzaad

120 gram

Varkenshaasmedaillon

125 gram

Verse pappardelle

10 gram

Geroosterde hazelnoten

20 gram

Rucola en veldsla

4 ml

Olijfolie met citroen

5 gram

Verse rozemarijn en oregano

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Wittewijnazijn

250 ml

Zoutarme runderbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1027 kcal
Energie (kJ)4295 kJ
Vetten58 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers8 g
Vezels6.4 g
Eiwitten45 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal
Koekenpan
Kom
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de varkenshaas alvast uit de koelkast. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder het eventuele loof van de venkel en houd apart. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in zeer fijne reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.

Tip: Gebruik eventueel een keukenmachine of een mandoline.

Venkel stoven
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan om middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de knoflook 3 - 4 minuten. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn. Voeg toe per persoon: 2 tl wittewijnazijn en 4 el bouillon en verlaag het vuur. Voeg toe: de venkel, rode peper, peterselie, gemalen venkelzaad en de helft van de tijm. Laat 10 -12 minuten op zacht vuur stoven. Breng op smaak met peper.

Tip: Voeg extra bouillon toe als het droogkookt.

Vlees aanbakken
3

Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 3 – 4 minuten rondom bruin. Leg in een ovenschaal, schenk het bakvet eroverheen en bak 6 – 8 minuten in de oven, of totdat het vlees gaar is. Laat kort rusten voordat je het vlees aansnijdt.

Pappardelle koken
4

Kook de pappardelle, afgedekt, in 5 - 6 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Hak de hazelnoten grof. Meng de rucola en veldsla in een kom met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Kruidenolie maken
5

Verwarm in een steelpan op zeer laag vuur de citroenolie met 1 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Haal de blaadjes van de takjes oregano en rozemarijn en snijd grof. Snijd het basilicum grof en bewaar de helft apart voor garnering. Voeg de gesneden verse kruiden, de overige tijm, de overige knoflook en een snuf zout toe aan de olie. Verwarm al roerend 3 - 4 minuten en meng hier vlak voor serveren de verse pappardelle doorheen.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Schep de venkel ernaast. Snijd de varkenshaas, tegen de draad in, in dunne plakken en leg op de venkel. Garneer het vlees met venkelloof. Garneer de pasta met de hazelnoten en het overige basilicum. Serveer met de salade.