HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZuurkool Aardappelschotel Met Zoete Ananas En Rozijnen
topBanner
Zuurkool-aardappelschotel met zoete ananas en rozijnen

Zuurkool-aardappelschotel met zoete ananas en rozijnen

Lees meer

Zuurkool is een van de weinige groenten die niet direct, vers van het land, op jouw bord belandt. Zuurkool heeft namelijk wat tijd nodig. Zuurkool bevat veel vitamine C en vitamine B. Dit keer heeft de zuurkool een bijzondere smaak, er is namelijk witte wijn aan toegevoegd!

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Kruimige aardappelen

⅔ stuk(s)

Ananas

30 gram

Pecannoten

(BevatNoten)

30 gram

Rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

500 gram

Zuurkool

75 gram

Oude-kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3213 kJ
Energie (kcal)768 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels15 g
Eiwitten21 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Ovenschaal
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil de aardappelen (eigenheimer) en snijd in blokjes van 1 cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.

3

Schil ondertussen de ananas (zie tip). Snijd de ananas in blokjes van ½ cm. Hak de pecannoten en rozijnen grof en bewaar apart. Laat de wijnzuurkool uitlekken in een vergiet. Wrijf een ovenschaal in met de helft van de roomboter.

4

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken.

5

Roer de wijnzuurkool, ananas en rozijnen door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

6

Schep de zuurkool in de ovenschaal en bestrooi met de oude kaas en pecannoten. Bak 10 minuten in de oven, of tot de oude kaas gesmolten is.

7

Verdeel de zuurkool-aardappelschotel over de borden.