Skip to main content
Veggie picadillo met linzen en witte kaas

Veggie picadillo met linzen en witte kaas

met olijven, peterselie en rozijnen

4.0
(565)

Picadillo wordt traditioneel bereid in Latijns-Amerika van gehakt, tomaten, rozijnen en olijven. Vandaag serveer je een vegetarische variant op dit gerecht!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Mosterd
Soja
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

⅓ pak(ken)

Linzen

(Kan bevatten: Gluten)

10 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Mosterd, Soja, Gerst)

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode ui

75 gram

Witte langgraanrijst

⅓ pak(ken)

Tomatenblokjes

15 gram

Kalamata-olijven

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2636 kJ
Energie (kcal)630 kcal
Vetten14.9 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten102.7 g
waarvan suikers23.7 g
Vezels11.9 g
Eiwitten18.7 g
Zout3.3 g
Potassium258 mg
Calcium24 mg
Iron0.4 mg
Pan
Sieve
Wok of hapjespan

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de rijst 12 - 15 minuten, of tot de rijst gaar is. 
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de paprika en tomaat in blokjes.
Peterselie snijden
2
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af. 
  • Snijd de peterselie, inclusief takjes, grof.

Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Groenten bakken
3
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op laag vuur. Bak de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de paprika, verse tomaat, rozijnen, Mexicaanse kruidenmix (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en tomatenblokjes toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de olijven en worcestershiresaus toe en verhit 10 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig door.
Serveren
4
  • Voeg de linzen toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst en picadillo over de borden.
  • Verkruimel de witte kaas eroverheen.
  • Garneer met de peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders