Skip to main content
Parelcouscous met kipfilet

Parelcouscous met kipfilet

met witte kaas en rozijnen

4.5
(294)

Munt is niet alleen goed voor de smaak, het bevat ook vitamines en mineralen. Vitamine A, vitamine C, calcium, fosfor en kalium - je kunt het allemaal vinden in munt. Het is de multivitamine van de plantenwereld!

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kipfilet

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)3517 kJ
Energie (kcal)841 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten75.4 g
waarvan suikers19.4 g
Vezels13.1 g
Eiwitten42.5 g
Zout1.9 g
Potassium237.7 mg
Calcium34.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Groenten snijden
1
  • Bereid de bouillon. Meng in een kom de zonnebloemolie met de helft van de Midden-Oosterse kruiden. Voeg de kip toe en meng goed met elkaar.
  • Snijd de paprika in reepjes en snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Rooster de overige Midden-Oosterse kruiden 30 seconden of tot geurig. Roer dan de ui en paprika erdoor en bak 3 - 4 minuten. 
Parelcouscous koken
2
  • Besprenkel de groenten met de helft van de olijfolie. Voeg dan de couscous toe en bak 1 minuut.
  • Giet de bouillon erbij en dek af met het deksel. Laat 8 minuten koken. Roer regelmatig.
  • Voeg de tomaat en de rozijnen toe en kook nog 4 - 6 minuten tot de couscous gaar is (zie Tip).
  • Giet eventueel af en houd apart.

Tip: Voeg eventueel een extra scheutje water toe als de couscous te droog is.

Kip bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. 
  • Zet het vuur lager en bak nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Snijd de witte kaas in blokjes.
  • Verwijder de steeltjes van de munt en snijd de blaadjes fijn. Snijd de amandelen grof.
Serveren
4
  • Serveer de couscous op borden en leg de kipfilet erop. 
  • Garneer met de witte kaas, de amandelen en de munt. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders