De kaneel die je toevoegt aan de taartjes, geeft het geheel een kruidig karakter. Het woord ‘kaneel’ is terug te leiden naar het Latijnse ‘canella’, wat stokje betekent. Dit noemden men zo omdat de dunne bast van de kaneelboom, na de oogst, vanzelf oprolt en daarna wordt gedroogd. Zo ontstaan de stokjes!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
6 unit
Appel
25 g
Gele rozijnen
(Contains Sulphites)
1 teaspoon
Gemalen kaneel
50 g
Fijne kristalsuiker
50 g
Roomboter
(Contains Milk)
75 g
Speltmeel
pinch
Zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de appel (jonagold) in blokjes en meng deze met de rozijnen, kaneel en 1 el suiker in een kom.
Vet de ovenschaaltjes in met een beetje roomboter en verdeel het appelmengsel over de ovenschaaltjes.
Meng in een andere kom de overige roomboter, meel, overige suiker en een snufje zout. Kneed tot een los, kruimelig deeg. Verdeel het kruimeldeeg over de appel.
Bak de appelkruimeltaartjes 25 minuten in de oven, of totdat het kruimeldeeg goudgeel en gaar is.
Serveer de appelkruimeltaartjes zonder iets extra’s, of naar wens met slagroom, crème fraîche of een bolletje vanille- of kaneelijs.