Verse munt over? Dit frisse kruid is de perfecte toevoeging aan je huisgemaakt ijsthee of limonade - maak het met je favoriete thee, vers citroensap, een vleugje vlierbloesemsiroop, verse munt en véél ijs!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Kippenpoot
½ stuk(s)
Ui
3 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Wortel
¼
Tomatenpuree
¾ tl
Gemalen kurkuma
0.3 tl
Gemalen kaneel
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
½ stuk(s)
Citroen
1 stuk(s)
Naanbrood
5 gram
Verse munt
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Suiker
100 ml
Zoutarme kippenbouillon
Snijd de kipdrumsticks op 2 plekken in tot het bot en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipdrumsticks in 5 - 6 minuten rondom bruin. Haal de kip uit de pan en bewaar apart, maar laat het bakvet in de pan. Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de wortel in dunne plakken.
Verlaag het vuur van de hapjespan naar middelmatig en voeg de ui, knoflook, puntpaprika en wortelplakjes toe aan de hapjespan. Roerbak in 2 - 3 minuten zacht. Bereid ondertussen de bouillon. Voeg de tomatenpuree, de kurkuma en 1/2 mespuntje kaneel per persoon toe aan de hapjespan en roerbak 2 minuten of totdat het begint te geuren.
Voeg de cherrytomaten en de bouillon toe. Leg de kipdrumsticks terug in de hapjespan. Breng afgedekt aan de kook en verlaag het vuur. Laat 15 - 18 minuten stoven of totdat de kip zacht is. Haal daarna het deksel van de pan, verhoog het vuur en laat opnieuw 10 - 12 minuten pruttelen of totdat de saus de gewenste dikte heeft bereikt.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de citroen in dunne schijfjes van 1/2 - 1 cm en verdeel de plakjes over een koekenpan. Giet water in de pan zodat de citroenschijfjes net onder staan en breng aan de kook. Kook de citroenschijfjes 3 - 4 minuten en giet af. Dep droog met keukenpapier en leg ze in een kom. Voeg 1 tl suiker per persoon toe aan de kom en meng goed met de citroen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en leg de citroenschijfjes in de pan. Bak 2 - 4 minuten per kant, of totdat ze bruin kleuren. Haal uit de pan en laat afkoelen. Bak het naanbrood 3 - 4 minuten in de oven. Snijd ondertussen de afgekoelde citroenschijfjes in kwarten. Ris de blaadjes van de munt en snijd fijn.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan de helft van het naanbrood. Bewaar de rest voor later in de week, geserveerd als voorafje met bijvoorbeeld tzatziki of hummus.
Verdeel de kippenstoof over diepe borden en garneer met de gekaramelliseerde citroen en de verse munt. Serveer met het naanbrood.
Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht 400 gram groente per persoon!